NIEUWS

 • Blija-Beetgum en Piter Wilkens

  Blija-Beetgum en Piter Wilkens

  Zaterdag 4 maart, staat ons een mooie zaterdag te wachten. Eerst moeten de Heren 2 laten zien wat ze kunnen tegen Drogeham en daarna zullen de Heren 1 het op moeten nemen tegen Beetgum.

  Hierna is het tijd voor draaiend rad met lekkere prijzen en kunnen we genieten van de muziek van de enige echte Piter Wilkens!

  Zie de poster hieronder voor alle informatie.

 • Oud papier

  11 maart oud papier

  Zaterdag 11 maart voor 09:30u aan de weg, graag goed verpakt.

  Alvast bedankt!

 • Holwerda-Agriservice sponsort materiaalkar

  Holwerda-Agriservice sponsort materiaalkar

  Holwerda-Agriservice (www.holwerdablije.nl) heeft V.V. Blija voorzien van een eigen ontworpen en geheel op maat gemaakte materiaalkar. 

  Met deze kar kunnen de trainers de materialen en hesjes in één keer meenemen naar het veld en zijn de materialen in het materiaalhok ook direct netjes opgeruimd. 

  Ook door het verwisselbare ophangsysteem voor de hesjes is het nu mogelijk de hesjes per maat op te bergen en per maat mee te nemen naar het trainingsveld. 

  Namens V.V. Blija, bedankt Martinus.

 • Update ST Ternaard/Holwerd/Blija

  Nieuwe tenues en presentatiekleding voor voetbal(st)ers en begeleiding ST Ternaard/Holwerd/Blija

  REGIO – Junioren uit Ternaard, Holwert en Blije spelen sinds enkele jaren in zogenaamde combi-teams. Op deze manier kunnen kleine verenigingen er voor zorgen dat leden zoveel mogelijk in de eigen leeftijdscategorie kunnen voetballen.

  Met dank aan de onmisbare steun van PROBO, COOP Verbeek, Kingma’s schoonmaak en agrarisch Melkveebedrijf Malda spelen deze teams vanaf januari 2023 in een speciaal ontworpen zwart tenue waarop het rood, blauw en geel van de afzonderlijke verenigingen in de details is terug te vinden. Trainers en leiders hebben de beschikking over bijpassende presentatiekleding, inclusief speciaal ontworpen logo, zodat de teams als herkenbare eenheid voor de dag komen. Een mooie duurzame ontwikkeling in een steeds intensievere samenwerking, mogelijk gemaakt door enkele lokale en één regionale sponsor.

  ST Ternaard/Holwerd/Blija ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet!

  Auteur: Redactie RTV NOF

 • OFK schema

  OFK schema

  Het speelschema voor het OFK in Franeker.

 • KAMPIOEN!🏆

  KAMPIOEN!🏆

  De JO7 heeft alle wedstrijden op het Wald en Ie toernooi gewonnen en is dus kampioen geworden!
  Gefeliciteerd toppers!⚽️🏆

  🟡⚫

 • Blija-Holwerd en nog veel meer!

  Blija-Holwerd en nog veel meer!

  Komende zaterdag 3 december, staat ons een mooie zaterdag te wachten. Eerst moeten de Heren 2 laten zien wat ze kunnen tegen Jistrum en daarna zullen de Heren 1 het op moeten nemen tegen Holwerd.

  Naast dit alles is er ook nog om 16:00 de gelegenheid om het nationale elftal te zien spelen op groot scherm, met als afsluiter muziek van Frerik de Swetser!

  Zie de poster hieronder voor alle informatie.

 • OUD PAPIER 10 DECEMBER

  Oud papier

  Zaterdag 10 december voor 09:30u aan de weg, graag goed verpakt. Alvast bedankt!

 • Uitslag Rabo Clubsupport bekend

  Uitslag Rabo Clubsupport bekend

  De Rabo ClubSupport actie heeft dit jaar €680.39 opgeleverd voor V.V. Blija. Wij danken iedereen voor het stemmen!

 • RTVNOF: VCR wint in en van Blija

  RTVNOF: VCR wint in en van Blija

  VCR wint in en van Blija
  zondag 06 november 2022

  BLIJA – Zaterdag 5 november de vijfde competitie wedstrijd voor VCR in en tegen het voor deze wedstrijd nog altijd ongeslagen Blija. De ploeg van Sander Terpstra kreeg tot deze wedstrijd nog geen doelpunt tegen. VCR, met trainer Dick Groen aan het roer, was er op gebrand om nu eens een driepunter te gaan noteren tegen een hoog geklasseerde tegenstander.

  Het begin in deze wedstrijd was voor Blija. Spits Jan Johannes Drost leek de bal voor het inkoppen maar hij mistte de juiste richting. VCR kwam na vijf minuten beter in de wedstrijd. Abe Dreyer kwam enkele malen sterk door. Na 8 minuten spelen werd hij bereikt door Yannick Haakma, een prima voorzet op Jouke Hoekstra betekende de 0-1. Er ontstond een prachtig voetbalgevecht met het vele publiek aan de zijlijn als winnaar. De grote supportersschare vanuit Rinsumageest schreeuwde de manschappen naar voren. Na enkele mogelijkheden was het rond het half uur weer raak: een vrije trap werd door Mame Braaksma hard in de hoek geschoten buiten bereik van keeper Duco Mollee. Abe Dreyer ging er geblesseerd af en Lorenzo Falize kwam voor hem binnen de lijnen. Bij Blija moest spits Drost het veld geblesseerd verlaten en zag Aron Beintema de gele kaart van dichtbij. Met een verdiende 0-2 werd het warme bakje thee opgezocht.

  Toen ook de tweede helft uit de startblokken werd gefloten ging de strijd op het zwaar te bespelen veld weer verder. Amusementswaarde deze middag een dikke tien. Blija ging opzoek naar de aansluitingstreffer onder aanvoering van de uitblinkende Jarich Holwerda en Aron Beintema. De VCR-verdediging met Jorrit Koolstra, Jordy Mossel, Ruerd de Haas en Hendrik Hamersma wisten niet van wijken deze middag. Moesten ze wel het antwoord schuldig blijven dan was keeper Lennert Koolstra nog de sta in de weg. Ook viel er nog een bal op de deklat te noteren en een afgekeurde goal voor Blija. Mooi was ook de strijd op het middenveld waar Jarno van Diggelen meer dan goed zijn mannetje stond. De laatste tien minuten had VCR de wedstijd al lang en breed kunnen beslissen. De grootste kans was toen Rienk de Haas mistte 1-op-1 met de Blija-goalie. Hendrik Halbesma en Jenilson Pires kwamen nog binnen de lijnen voor Hamersma en Haakma. Jouke Hoekstra kreeg nog een gele kaart. In de 90ste minuut kwam dan toch nog de aansluitingstreffer. Beintema krulde de bal van een meter of 20 in de bovenhoek. Daar zag keeper Koolstra er toch iets minder goed uit. VCR wist de wedstrijd over de streep te trekken. Een prachtige teamprestatie. Veel strijd en beleving en met name in de eerste helft goed voetbal. Volgende week zaak met deze beleving ook SSS’68 het vuur aan de schenen te legen. Komt het zien op het altijd gezellige sportpark de Vonder!

  Auteur: Redactie RTV NOF

  https://www.rtvnof.nl/vcr-wint-in-en-van-blija/

 • RABO CLUBSUPPORT

  Rabo ClubSupport

  Stem op V.V. Blija bij Rabo ClubSupport!

  Als klant van de Rabobank kun je vanaf 5 september stemmen op V.V. Blija om de club financieel te steunen.

  Je kunt op 3 verenigingen stemmen, dus denk hierbij ook aan de andere verenigingen in Blije!

  Je kan stemmen via Rabobank Banieren App via ‘Zelf regelen/Service’ > Lidmaatschap > Clubsupport.

  Stemmen kan ook via: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport

  Ben je klant maar nog geen lid van de Rabobank? Dan kan je als klant via Zelf regelen > Lidmaatschap alsnog een lidmaatschap aanvragen en direct stemmen. Een lidmaatschap is kosteloos.

  Kom in actie en stem!

 • VRIJWILLIGERSAVOND 17 SEPTEMBER

  Vrijwilligersavond 17 september

 • OUD PAPIER 10 SEPTEMBER

  Oud papier

  Zaterdag 10 september voor 09:30u aan de weg, graag goed verpakt. Alvast bedankt!

 • VOORBEREIDING EN BEKER 1e ELFTAL

  VOORBEREIDING EN BEKER 1e ELFTAL

 • SLOTDAG 9 JULI

  SLOTDAG 9 JULI

 • OUD PAPIER 4 JUNI

  Oud papier

  Zaterdag 4 juni voor 09:30u aan de weg, graag goed verpakt. Alvast bedankt!

 • GESLAAGDE LEIDERS/TRAINERSBIJEENKOMST MET TRAINERSCLINIC DOOR SANDER TERPSTRA

  GESLAAGDE LEIDERS/TRAINERSBIJEENKOMST MET TRAINERSCLINIC DOOR SANDER TERPSTRA

  Woensdagavond 30 maart heeft het jeugdbestuur in de kantine van V.V. Blija de jaarlijkse leiders/trainers bijeenkomst georganiseerd. Alle leiders en trainers kregen de kans aan te geven wat ze missen qua materiaal etc. of andere zaken waar ze tegenaan lopen, en vanuit het bestuur werden actualiteiten meegedeeld. 

  De avond werd begeleid door hoofdtrainer Sander Terpstra die een interactieve clinic over het trainen van (jeugd)teams verzorgde. Aan de hand van de door de KNVB ontwikkelde ‘Rinus app’ legde hij de trainers uit hoe je een training kunt opbouwen en waar je op moet letten. Hij maakte hier goed het onderscheid tussen de verschillende leeftijdscategorieën binnen de verenigingen. 

  Afsluitend ontvingen alle trainers/leiders een attentie voor het goede werk wat ze wekelijks doen voor de verschillende teams. Ook kregen ze een bedrukte V.V. Blija softshell jas, zodat ze op trainings- en wedstrijddagen goed herkenbaar zijn. 

 • KOM EEN KEER LANGS

  KOM EEN KEER LANGS

  Na een lange winterstop zijn inmiddels alle jeugdteams weer volop aan het voetballen!

  Het doet de club goed om alle jeugdleden weer enthousiast op het veld te zien staan. Waar we nooit genoeg van hebben, is nieuwe leden. Dus lijkt het jou leuk om een keer mee te trainen of lid te worden? Neem contact op met de trainer, leider of contactpersoon van het team!

  Je bent altijd welkom voor een proeftraining!

 • TERPSTRA GENIET VERTROUWEN V.V. BLIJA EN TEKENT VOOR 2 JAAR BIJ

  TERPSTRA GENIET VERTROUWEN V.V. BLIJA EN TEKENT VOOR 2 JAAR BIJ

  Terpstra geniet vertrouwen V.V. Blija en tekent voor 2 jaar bij.
  Blija – Sander Terpstra uit Blija heeft voor twee jaar bijgetekend als hoofdtrainer van V.V. Blija. Zowel de spelers als het bestuur zijn blij met deze verlenging. ‘’We zien dat Sander er een hecht team van heeft gemaakt en het team tactisch en strategisch naar een volgend niveau helpt’’ aldus voorzitter Dirk Kamma.

  Terpstra is zelf ook erg blij met de verlenging en het in hem gestelde vertrouwen vanuit de club: ‘’Met het team zijn we aan het bouwen aan iets moois, meedraaien in de top is daarbij het doel. Daarvoor is stabiliteit en continuïteit belangrijk, daarom hoop ik de komende twee seizoenen onafgebroken met het team aan de slag te kunnen en alle wedstrijden te kunnen spelen.’’

  Terpstra is op dit moment bezig met zijn tweede seizoen bij de club, maar door de bekende Corona problematiek kwam een onafgebroken seizoen draaien er nog niet van. De komende twee seizoenen kan dit hopelijk wel. Terpstra wordt daarin ondersteunt door zijn technische staf die ook al twee seizoenen aan het team verbonden zijn: Edwin Fennema (keeperstrainer V.V. Blija) en Edmay Mollee (fysio en verzorging) en Arjen Meijer (leider) die al jarenlang aan het eerste elftal is verbonden als leider. Conditietrainer (en trainer Dames 1) Herman Valk heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen. Voor hem wordt nog een vervanger gezocht.

 • **OPROEP** LEIDER(S) JO-7

  **OPROEP** LEIDER(S) JO-7

  Voor ons nieuwe JO-7 team zijn wij op zoek naar (een) leider(s). Lijkt het jou leuk om de jongeren te coachen of weet je iemand die dit graag zou willen doen? Dan komen wij graag met jou in contact! 

  Marlies Douwes 0611822138