NIEUWS

 • Blija-Holwerd en nog veel meer!

  Blija-Holwerd en nog veel meer!

  Komende zaterdag 3 december, staat ons een mooie zaterdag te wachten. Eerst moeten de Heren 2 laten zien wat ze kunnen tegen Jistrum en daarna zullen de Heren 1 het op moeten nemen tegen Holwerd.

  Naast dit alles is er ook nog om 16:00 de gelegenheid om het nationale elftal te zien spelen op groot scherm, met als afsluiter muziek van Frerik de Swetser!

  Zie de poster hieronder voor alle informatie.

 • OUD PAPIER 10 DECEMBER

  Oud papier

  Zaterdag 10 december voor 09:30u aan de weg, graag goed verpakt. Alvast bedankt!

 • Uitslag Rabo Clubsupport bekend

  Uitslag Rabo Clubsupport bekend

  De Rabo ClubSupport actie heeft dit jaar €680.39 opgeleverd voor V.V. Blija. Wij danken iedereen voor het stemmen!

 • RTVNOF: VCR wint in en van Blija

  RTVNOF: VCR wint in en van Blija

  VCR wint in en van Blija
  zondag 06 november 2022

  BLIJA – Zaterdag 5 november de vijfde competitie wedstrijd voor VCR in en tegen het voor deze wedstrijd nog altijd ongeslagen Blija. De ploeg van Sander Terpstra kreeg tot deze wedstrijd nog geen doelpunt tegen. VCR, met trainer Dick Groen aan het roer, was er op gebrand om nu eens een driepunter te gaan noteren tegen een hoog geklasseerde tegenstander.

  Het begin in deze wedstrijd was voor Blija. Spits Jan Johannes Drost leek de bal voor het inkoppen maar hij mistte de juiste richting. VCR kwam na vijf minuten beter in de wedstrijd. Abe Dreyer kwam enkele malen sterk door. Na 8 minuten spelen werd hij bereikt door Yannick Haakma, een prima voorzet op Jouke Hoekstra betekende de 0-1. Er ontstond een prachtig voetbalgevecht met het vele publiek aan de zijlijn als winnaar. De grote supportersschare vanuit Rinsumageest schreeuwde de manschappen naar voren. Na enkele mogelijkheden was het rond het half uur weer raak: een vrije trap werd door Mame Braaksma hard in de hoek geschoten buiten bereik van keeper Duco Mollee. Abe Dreyer ging er geblesseerd af en Lorenzo Falize kwam voor hem binnen de lijnen. Bij Blija moest spits Drost het veld geblesseerd verlaten en zag Aron Beintema de gele kaart van dichtbij. Met een verdiende 0-2 werd het warme bakje thee opgezocht.

  Toen ook de tweede helft uit de startblokken werd gefloten ging de strijd op het zwaar te bespelen veld weer verder. Amusementswaarde deze middag een dikke tien. Blija ging opzoek naar de aansluitingstreffer onder aanvoering van de uitblinkende Jarich Holwerda en Aron Beintema. De VCR-verdediging met Jorrit Koolstra, Jordy Mossel, Ruerd de Haas en Hendrik Hamersma wisten niet van wijken deze middag. Moesten ze wel het antwoord schuldig blijven dan was keeper Lennert Koolstra nog de sta in de weg. Ook viel er nog een bal op de deklat te noteren en een afgekeurde goal voor Blija. Mooi was ook de strijd op het middenveld waar Jarno van Diggelen meer dan goed zijn mannetje stond. De laatste tien minuten had VCR de wedstijd al lang en breed kunnen beslissen. De grootste kans was toen Rienk de Haas mistte 1-op-1 met de Blija-goalie. Hendrik Halbesma en Jenilson Pires kwamen nog binnen de lijnen voor Hamersma en Haakma. Jouke Hoekstra kreeg nog een gele kaart. In de 90ste minuut kwam dan toch nog de aansluitingstreffer. Beintema krulde de bal van een meter of 20 in de bovenhoek. Daar zag keeper Koolstra er toch iets minder goed uit. VCR wist de wedstrijd over de streep te trekken. Een prachtige teamprestatie. Veel strijd en beleving en met name in de eerste helft goed voetbal. Volgende week zaak met deze beleving ook SSS’68 het vuur aan de schenen te legen. Komt het zien op het altijd gezellige sportpark de Vonder!

  Auteur: Redactie RTV NOF

  https://www.rtvnof.nl/vcr-wint-in-en-van-blija/

 • RABO CLUBSUPPORT

  Rabo ClubSupport

  Stem op V.V. Blija bij Rabo ClubSupport!

  Als klant van de Rabobank kun je vanaf 5 september stemmen op V.V. Blija om de club financieel te steunen.

  Je kunt op 3 verenigingen stemmen, dus denk hierbij ook aan de andere verenigingen in Blije!

  Je kan stemmen via Rabobank Banieren App via ‘Zelf regelen/Service’ > Lidmaatschap > Clubsupport.

  Stemmen kan ook via: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport

  Ben je klant maar nog geen lid van de Rabobank? Dan kan je als klant via Zelf regelen > Lidmaatschap alsnog een lidmaatschap aanvragen en direct stemmen. Een lidmaatschap is kosteloos.

  Kom in actie en stem!

 • VRIJWILLIGERSAVOND 17 SEPTEMBER

  Vrijwilligersavond 17 september

 • OUD PAPIER 10 SEPTEMBER

  Oud papier

  Zaterdag 10 september voor 09:30u aan de weg, graag goed verpakt. Alvast bedankt!

 • VOORBEREIDING EN BEKER 1e ELFTAL

  VOORBEREIDING EN BEKER 1e ELFTAL

 • SLOTDAG 9 JULI

  SLOTDAG 9 JULI

 • OUD PAPIER 4 JUNI

  Oud papier

  Zaterdag 4 juni voor 09:30u aan de weg, graag goed verpakt. Alvast bedankt!

 • GESLAAGDE LEIDERS/TRAINERSBIJEENKOMST MET TRAINERSCLINIC DOOR SANDER TERPSTRA

  GESLAAGDE LEIDERS/TRAINERSBIJEENKOMST MET TRAINERSCLINIC DOOR SANDER TERPSTRA

  Woensdagavond 30 maart heeft het jeugdbestuur in de kantine van V.V. Blija de jaarlijkse leiders/trainers bijeenkomst georganiseerd. Alle leiders en trainers kregen de kans aan te geven wat ze missen qua materiaal etc. of andere zaken waar ze tegenaan lopen, en vanuit het bestuur werden actualiteiten meegedeeld. 

  De avond werd begeleid door hoofdtrainer Sander Terpstra die een interactieve clinic over het trainen van (jeugd)teams verzorgde. Aan de hand van de door de KNVB ontwikkelde ‘Rinus app’ legde hij de trainers uit hoe je een training kunt opbouwen en waar je op moet letten. Hij maakte hier goed het onderscheid tussen de verschillende leeftijdscategorieën binnen de verenigingen. 

  Afsluitend ontvingen alle trainers/leiders een attentie voor het goede werk wat ze wekelijks doen voor de verschillende teams. Ook kregen ze een bedrukte V.V. Blija softshell jas, zodat ze op trainings- en wedstrijddagen goed herkenbaar zijn. 

 • KOM EEN KEER LANGS

  KOM EEN KEER LANGS

  Na een lange winterstop zijn inmiddels alle jeugdteams weer volop aan het voetballen!

  Het doet de club goed om alle jeugdleden weer enthousiast op het veld te zien staan. Waar we nooit genoeg van hebben, is nieuwe leden. Dus lijkt het jou leuk om een keer mee te trainen of lid te worden? Neem contact op met de trainer, leider of contactpersoon van het team!

  Je bent altijd welkom voor een proeftraining!

 • TERPSTRA GENIET VERTROUWEN V.V. BLIJA EN TEKENT VOOR 2 JAAR BIJ

  TERPSTRA GENIET VERTROUWEN V.V. BLIJA EN TEKENT VOOR 2 JAAR BIJ

  Terpstra geniet vertrouwen V.V. Blija en tekent voor 2 jaar bij.
  Blija – Sander Terpstra uit Blija heeft voor twee jaar bijgetekend als hoofdtrainer van V.V. Blija. Zowel de spelers als het bestuur zijn blij met deze verlenging. ‘’We zien dat Sander er een hecht team van heeft gemaakt en het team tactisch en strategisch naar een volgend niveau helpt’’ aldus voorzitter Dirk Kamma.

  Terpstra is zelf ook erg blij met de verlenging en het in hem gestelde vertrouwen vanuit de club: ‘’Met het team zijn we aan het bouwen aan iets moois, meedraaien in de top is daarbij het doel. Daarvoor is stabiliteit en continuïteit belangrijk, daarom hoop ik de komende twee seizoenen onafgebroken met het team aan de slag te kunnen en alle wedstrijden te kunnen spelen.’’

  Terpstra is op dit moment bezig met zijn tweede seizoen bij de club, maar door de bekende Corona problematiek kwam een onafgebroken seizoen draaien er nog niet van. De komende twee seizoenen kan dit hopelijk wel. Terpstra wordt daarin ondersteunt door zijn technische staf die ook al twee seizoenen aan het team verbonden zijn: Edwin Fennema (keeperstrainer V.V. Blija) en Edmay Mollee (fysio en verzorging) en Arjen Meijer (leider) die al jarenlang aan het eerste elftal is verbonden als leider. Conditietrainer (en trainer Dames 1) Herman Valk heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen. Voor hem wordt nog een vervanger gezocht.

 • **OPROEP** LEIDER(S) JO-7

  **OPROEP** LEIDER(S) JO-7

  Voor ons nieuwe JO-7 team zijn wij op zoek naar (een) leider(s). Lijkt het jou leuk om de jongeren te coachen of weet je iemand die dit graag zou willen doen? Dan komen wij graag met jou in contact! 

  Marlies Douwes 0611822138

 • VOORJAARREEKS VOETBALSCHOOL YN’E 16

  VOORJAARREEKS VOETBALSCHOOL YN’E 16

  Op vrijdag 25 maart starten Voetbalschool yn’ 16 bij voldoende deelnemers met de voorjaarsreeks. Afgelopen jaar is er naast de voorjaarsreeks, wel een zomervoetbal2daagse georganiseerd maar helaas geen najaarsreeks.

  Elke training wordt gekeken naar de ontwikkeling van de deelnemer, vervolgens wordt per training het niveau aangepast. Hierdoor kan iedere deelnemer op zijn / haar eigen niveau progressie blijven maken. Deze werkwijze gaat ook in de komende voorjaarsreeks worden voortgezet. Op het gebied van techniek, stabiliteit, overzicht, coördinatie, pass en dribbelvormen (weer) genoeg uitdaging!

  Lijkt het je leuk om deel te nemen? Geef je dan snel op. Aanmelden voor de voorjaarsreeks kan t/m zondag 13 maart 2022:
  voetbalschoolyne16@hotmail.com  / Harry Beintema 0630346660

  Voor meer informatie en deelname kosten:
  www.voetbalschoolyne16.nl

 • CORONA UPDATE NOVEMBER 2021

  Corona update november 2021

  Beste leden en bezoekers van V.V. Blija

  Door de oplopende Coronabesmettingen zijn de Coronamaatregelen opnieuw aangescherpt. Dit houdt voor V.V. Blija de volgende maatregelen in:

  • Het sportcomplex is elke dag gesloten na 17:00u. Trainingen na die tijd gaan dus niet door;
  • Wedstrijden op de zaterdag kunnen vooralsnog doorgaan, mits om 17:00 afgelopen;
  • Publiek is helaas niet meer welkom bij wedstrijden en trainingen. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden en trainingen, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders;
  • Vanwege deze maatregel hebben we ervoor gekozen de kantine eerst volledig te sluiten;
  • Het bestuur zal op de zaterdagen zorgen voor drinken in de rust van een wedstrijd en er zal koffie en thee in de bestuurskamer aanwezig zijn voor leiders en scheidsrechters.

  Deze maatregelen gelden voor 3 weken, in ieder geval tot 19 december 2021. Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Mochten er tussentijds wijzigingen of aanvullingen volgen, zullen de betreffende teams, leiders, trainers en scheidsrechters hierover worden geïnformeerd.

  Wij vragen hiervoor een ieders begrip en hopen zo snel mogelijk weer een normale voetbalzaterdag te kunnen aanbieden.

  Bestuur V.V. Blija

 • JO-13 TEGEN OOSTERGO 20-11-2021

  JO-13 tegen Oostergo 20-11-2021

  We moesten tegen Oostergo de nummer 1 in de competitie. Het was de eerste helft spannend, het balbezit was om en om. Toen scoorde Oostergo. Een paar minuten later scoren wij, Felke draaide de bal via de corner in de goal. Een paar minuten voor de rust scoorde Oostergo weer. Na de rust bleef het niet lang spannend meer, Oostergo had steeds meer balbezit, ze scoorden meteen na de rust en zo ging het door tot de 1-5. Toen scoorde Niek, Oostergo ging met z’n drieën op de bal en ineens stopten ze allemaal en kon Niek scoren. Toen was het 2-5 en scoorde Oostergo nog 1 keer. Toen was het voorbij, jammer dat we hebben verloren maar volgende week beter.

  Pieter Veldema

 • AMELANDIA JO-12 – VV BLIJA JO-12

  Amelandia Jo 12 – VV Blija Jo 12

  Op 6 november moest de JO 12 ùt nei Amelandia. Allinich de reis is natuurlijk al een feestje! Op de boat fan hjelve 10en begûn de foarbereiding foar de westryd al gau mei saucijzenbroadsjes, tikkertsje en kaartspultsjes. Oankaam op Amelân koenen wy ynstappe yn auto`s op nei Hollum. Mei de fjoertoer op de achtergrùn gie de wedstryd fan start. Ùs jeugd wie nog net hielendal by de les, want Amelandia scoorde fuort fanôf de ôftrap de 1-0. Maar gelukkig, dit skodde de jo 12 wekker. Al snel begon de doelpuntentrein op gong te kommen. Tsjin de tiid dat de skeidsrjochter fluite foar de rust hienen se de achterstand al ombogen tot een 1-6 foarsprong. Nei een snelle beker ranje (want ja, we moesten ek wèr op tiid by de boat wèze) gie de twadde helft fan start. Helaas foar Amelandia wie ùs team nog net klear mei hun doelpuntenrein. Troch prachtig fuotbal en goed oerspieljen stie et oan et einde fan de wedstryd 1-15 foar Blija. Gau op nei de boat, wèr et feest nog even trochset wèr want de beurskes wienen nog net leeg ;)! We ha een mooi dagje Amelân hân!

 • JO-13 TEGEN CVO 06-11-2021

  JO-13 tegen CVO 06-11-2021

  Zaterdagmorgen moesten we om 10.00u spelen tegen CVO. Nummer 9 en de keeper waren een stuk ouder als de rest en het lukte hun vrij snel om te scoren. De scheidsrechter was erg vervelend en ze kregen later nog een penalty die erin ging. Verder waren er veel duels en op het einde is nummer 9 geblesseerd van het veld gegaan tijdens een duel.
  De einduitslag was helaas 0-2.

  Pieter de groot

 • JO-13 TEGEN BEETGUM 30-10-2021

  JO-13 tegen Beetgum 30-10-2021

  Wij moesten tegen Beetgum. In de 3e minuut stond het gelijk 0-1 die goal was gescoord door Thyme. Na de aftrap hadden we weer een goal die was gescoord in de 4e minuut door Dani. We hielden de bal in ons bezit en zo in de 6e minuut kwam de 3e goal ook weer door Dani. Toen hadden we veel balbezit en nog een paar kansen. Na de rust hadden we ook weer heel véél balbezit. Onze keeper had door een terug speelbal blijkbaar hands, toen kregen ze een indirecte vrijetrap in de zestien. Die bal hadden we weg gekregen. In de laatste 20 minuten hadden Roan, Dani en Collin gescoord. Sommigen waren zo gefrustreerd dat 1 iemand Dani heel hard van achter had getackeld. Gelukkig zijn we weer met 3 punten naar huis gegaan.

  Felke Steegstra