NIEUWS

 • SLOTDAG 9 JULI

  SLOTDAG 9 JULI

 • OUD PAPIER 4 JUNI

  Oud papier

  Zaterdag 4 juni voor 09:30u aan de weg, graag goed verpakt. Alvast bedankt!

 • GESLAAGDE LEIDERS/TRAINERSBIJEENKOMST MET TRAINERSCLINIC DOOR SANDER TERPSTRA

  GESLAAGDE LEIDERS/TRAINERSBIJEENKOMST MET TRAINERSCLINIC DOOR SANDER TERPSTRA

  Woensdagavond 30 maart heeft het jeugdbestuur in de kantine van V.V. Blija de jaarlijkse leiders/trainers bijeenkomst georganiseerd. Alle leiders en trainers kregen de kans aan te geven wat ze missen qua materiaal etc. of andere zaken waar ze tegenaan lopen, en vanuit het bestuur werden actualiteiten meegedeeld. 

  De avond werd begeleid door hoofdtrainer Sander Terpstra die een interactieve clinic over het trainen van (jeugd)teams verzorgde. Aan de hand van de door de KNVB ontwikkelde ‘Rinus app’ legde hij de trainers uit hoe je een training kunt opbouwen en waar je op moet letten. Hij maakte hier goed het onderscheid tussen de verschillende leeftijdscategorieën binnen de verenigingen. 

  Afsluitend ontvingen alle trainers/leiders een attentie voor het goede werk wat ze wekelijks doen voor de verschillende teams. Ook kregen ze een bedrukte V.V. Blija softshell jas, zodat ze op trainings- en wedstrijddagen goed herkenbaar zijn. 

 • KOM EEN KEER LANGS

  KOM EEN KEER LANGS

  Na een lange winterstop zijn inmiddels alle jeugdteams weer volop aan het voetballen!

  Het doet de club goed om alle jeugdleden weer enthousiast op het veld te zien staan. Waar we nooit genoeg van hebben, is nieuwe leden. Dus lijkt het jou leuk om een keer mee te trainen of lid te worden? Neem contact op met de trainer, leider of contactpersoon van het team!

  Je bent altijd welkom voor een proeftraining!

 • TERPSTRA GENIET VERTROUWEN V.V. BLIJA EN TEKENT VOOR 2 JAAR BIJ

  TERPSTRA GENIET VERTROUWEN V.V. BLIJA EN TEKENT VOOR 2 JAAR BIJ

  Terpstra geniet vertrouwen V.V. Blija en tekent voor 2 jaar bij.
  Blija – Sander Terpstra uit Blija heeft voor twee jaar bijgetekend als hoofdtrainer van V.V. Blija. Zowel de spelers als het bestuur zijn blij met deze verlenging. ‘’We zien dat Sander er een hecht team van heeft gemaakt en het team tactisch en strategisch naar een volgend niveau helpt’’ aldus voorzitter Dirk Kamma.

  Terpstra is zelf ook erg blij met de verlenging en het in hem gestelde vertrouwen vanuit de club: ‘’Met het team zijn we aan het bouwen aan iets moois, meedraaien in de top is daarbij het doel. Daarvoor is stabiliteit en continuïteit belangrijk, daarom hoop ik de komende twee seizoenen onafgebroken met het team aan de slag te kunnen en alle wedstrijden te kunnen spelen.’’

  Terpstra is op dit moment bezig met zijn tweede seizoen bij de club, maar door de bekende Corona problematiek kwam een onafgebroken seizoen draaien er nog niet van. De komende twee seizoenen kan dit hopelijk wel. Terpstra wordt daarin ondersteunt door zijn technische staf die ook al twee seizoenen aan het team verbonden zijn: Edwin Fennema (keeperstrainer V.V. Blija) en Edmay Mollee (fysio en verzorging) en Arjen Meijer (leider) die al jarenlang aan het eerste elftal is verbonden als leider. Conditietrainer (en trainer Dames 1) Herman Valk heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen. Voor hem wordt nog een vervanger gezocht.

 • **OPROEP** LEIDER(S) JO-7

  **OPROEP** LEIDER(S) JO-7

  Voor ons nieuwe JO-7 team zijn wij op zoek naar (een) leider(s). Lijkt het jou leuk om de jongeren te coachen of weet je iemand die dit graag zou willen doen? Dan komen wij graag met jou in contact! 

  Marlies Douwes 0611822138

 • VOORJAARREEKS VOETBALSCHOOL YN’E 16

  VOORJAARREEKS VOETBALSCHOOL YN’E 16

  Op vrijdag 25 maart starten Voetbalschool yn’ 16 bij voldoende deelnemers met de voorjaarsreeks. Afgelopen jaar is er naast de voorjaarsreeks, wel een zomervoetbal2daagse georganiseerd maar helaas geen najaarsreeks.

  Elke training wordt gekeken naar de ontwikkeling van de deelnemer, vervolgens wordt per training het niveau aangepast. Hierdoor kan iedere deelnemer op zijn / haar eigen niveau progressie blijven maken. Deze werkwijze gaat ook in de komende voorjaarsreeks worden voortgezet. Op het gebied van techniek, stabiliteit, overzicht, coördinatie, pass en dribbelvormen (weer) genoeg uitdaging!

  Lijkt het je leuk om deel te nemen? Geef je dan snel op. Aanmelden voor de voorjaarsreeks kan t/m zondag 13 maart 2022:
  voetbalschoolyne16@hotmail.com  / Harry Beintema 0630346660

  Voor meer informatie en deelname kosten:
  www.voetbalschoolyne16.nl

 • CORONA UPDATE NOVEMBER 2021

  Corona update november 2021

  Beste leden en bezoekers van V.V. Blija

  Door de oplopende Coronabesmettingen zijn de Coronamaatregelen opnieuw aangescherpt. Dit houdt voor V.V. Blija de volgende maatregelen in:

  • Het sportcomplex is elke dag gesloten na 17:00u. Trainingen na die tijd gaan dus niet door;
  • Wedstrijden op de zaterdag kunnen vooralsnog doorgaan, mits om 17:00 afgelopen;
  • Publiek is helaas niet meer welkom bij wedstrijden en trainingen. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden en trainingen, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders;
  • Vanwege deze maatregel hebben we ervoor gekozen de kantine eerst volledig te sluiten;
  • Het bestuur zal op de zaterdagen zorgen voor drinken in de rust van een wedstrijd en er zal koffie en thee in de bestuurskamer aanwezig zijn voor leiders en scheidsrechters.

  Deze maatregelen gelden voor 3 weken, in ieder geval tot 19 december 2021. Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Mochten er tussentijds wijzigingen of aanvullingen volgen, zullen de betreffende teams, leiders, trainers en scheidsrechters hierover worden geïnformeerd.

  Wij vragen hiervoor een ieders begrip en hopen zo snel mogelijk weer een normale voetbalzaterdag te kunnen aanbieden.

  Bestuur V.V. Blija

 • JO-13 TEGEN OOSTERGO 20-11-2021

  JO-13 tegen Oostergo 20-11-2021

  We moesten tegen Oostergo de nummer 1 in de competitie. Het was de eerste helft spannend, het balbezit was om en om. Toen scoorde Oostergo. Een paar minuten later scoren wij, Felke draaide de bal via de corner in de goal. Een paar minuten voor de rust scoorde Oostergo weer. Na de rust bleef het niet lang spannend meer, Oostergo had steeds meer balbezit, ze scoorden meteen na de rust en zo ging het door tot de 1-5. Toen scoorde Niek, Oostergo ging met z’n drieën op de bal en ineens stopten ze allemaal en kon Niek scoren. Toen was het 2-5 en scoorde Oostergo nog 1 keer. Toen was het voorbij, jammer dat we hebben verloren maar volgende week beter.

  Pieter Veldema

 • AMELANDIA JO-12 – VV BLIJA JO-12

  Amelandia Jo 12 – VV Blija Jo 12

  Op 6 november moest de JO 12 ùt nei Amelandia. Allinich de reis is natuurlijk al een feestje! Op de boat fan hjelve 10en begûn de foarbereiding foar de westryd al gau mei saucijzenbroadsjes, tikkertsje en kaartspultsjes. Oankaam op Amelân koenen wy ynstappe yn auto`s op nei Hollum. Mei de fjoertoer op de achtergrùn gie de wedstryd fan start. Ùs jeugd wie nog net hielendal by de les, want Amelandia scoorde fuort fanôf de ôftrap de 1-0. Maar gelukkig, dit skodde de jo 12 wekker. Al snel begon de doelpuntentrein op gong te kommen. Tsjin de tiid dat de skeidsrjochter fluite foar de rust hienen se de achterstand al ombogen tot een 1-6 foarsprong. Nei een snelle beker ranje (want ja, we moesten ek wèr op tiid by de boat wèze) gie de twadde helft fan start. Helaas foar Amelandia wie ùs team nog net klear mei hun doelpuntenrein. Troch prachtig fuotbal en goed oerspieljen stie et oan et einde fan de wedstryd 1-15 foar Blija. Gau op nei de boat, wèr et feest nog even trochset wèr want de beurskes wienen nog net leeg ;)! We ha een mooi dagje Amelân hân!

 • JO-13 TEGEN CVO 06-11-2021

  JO-13 tegen CVO 06-11-2021

  Zaterdagmorgen moesten we om 10.00u spelen tegen CVO. Nummer 9 en de keeper waren een stuk ouder als de rest en het lukte hun vrij snel om te scoren. De scheidsrechter was erg vervelend en ze kregen later nog een penalty die erin ging. Verder waren er veel duels en op het einde is nummer 9 geblesseerd van het veld gegaan tijdens een duel.
  De einduitslag was helaas 0-2.

  Pieter de groot

 • JO-13 TEGEN BEETGUM 30-10-2021

  JO-13 tegen Beetgum 30-10-2021

  Wij moesten tegen Beetgum. In de 3e minuut stond het gelijk 0-1 die goal was gescoord door Thyme. Na de aftrap hadden we weer een goal die was gescoord in de 4e minuut door Dani. We hielden de bal in ons bezit en zo in de 6e minuut kwam de 3e goal ook weer door Dani. Toen hadden we veel balbezit en nog een paar kansen. Na de rust hadden we ook weer heel véél balbezit. Onze keeper had door een terug speelbal blijkbaar hands, toen kregen ze een indirecte vrijetrap in de zestien. Die bal hadden we weg gekregen. In de laatste 20 minuten hadden Roan, Dani en Collin gescoord. Sommigen waren zo gefrustreerd dat 1 iemand Dani heel hard van achter had getackeld. Gelukkig zijn we weer met 3 punten naar huis gegaan.

  Felke Steegstra

 • Blije 1 – VCR 1 WEDSTRIJDBOEKJE

  Blije 1 – VCR 1 wedstrijdboekje

  Hjoed de fyfde spylronde yn de fyfde klasse B. Ferline wike waard der yn de wedstriden fan Blija en VCR omraak skoard. VCR ferlear mei 8 – 3 fan koprinner Lions en Blija kaam mei in 6 – 3 oerwinning werom út Ljouwert by Frisia wei. Dat betsjutte 20 goals yn 2 wedstriden yn dizze klasse!! It betsjutte foar Blija de earste oerwinning dit seizoen en hoe! Yn it lêste kertier waarden der 4 goals makke nei in 3 – 2 efterstân. De 6 goals waarden makke troch fjouwer ferskillende spilers, dat is prachtich fansels. Wat ek moai is dat der noch gjin wedstriid ferlern is, nei 3 likense spullen en ferline wike de earste oerwinning. De lêste wedstriid dy’t yn in lykspul einige wie echt yn de alderlêste sekonde. Nei in bettere twadde helte tsjin Ouwe Syl skeat Dennie op it nipperke de 1 – 1 yn de touwen nei in bysûnder spannende wedstriid. Hjoed de wedstriid tsjin nûmer 5 VCR út Rinsumageast. It ferskil tusken beide ploegen is mar ien punt, dat wy hoopje wer op in spannende wedstiid foar de taskôgers op dizze sneon. Ik winskje spilers, skiedsrjochter en publyk in noflike fuotbal middei ta.

  BR

 • JO-13 BHC OPSTART COMPETITIE

  JO-13 BHC opstart competitie

  Vorig jaar waren de spelers van blija jo12 en holwerd jo12 nog tegenstanders. Omdat er vanaf de jo13 op groot veld word gespeeld, is er voor gekozen om deze teams samen te brengen.

  Na 4 trainings stond dan de beker poul op het programma.
  Al snel was te zien dat de spelers goed met elkaar konden voetballen. Na 2 wedstrijden in de poul, had de B-H-C ( Blija/Holwerd combinatie) 2 wedstijden gewonnen: BHC 5 – 0 Minnertsga & Wykels hallum 0 – 4 BHC. Bij de laadste wesdtijd in de poul zou dan bekend worden wie door zou gaan wardy – BHC. Wardy stond ook na 2 wedstrijden met 6 punten, alleen was ons doelsaldo beter.
  Dit was een spanende wedstrijd met veel sportive strijd en veel zenuwen. Eindstand 1-1 en BHC is dus door

  In de competitie werd er ook leuk gevoetbald,
  Door goed voetbal en veel samen werken werden de 1e 3 wedstijden gewonnen.
  Friese boys 0-2 BHC
  BHC 4-2 viod
  Wykels hallum 1-5 BHC

  16 okt. Stond er weer een bekerwedstijd op programma. Suameer 3-2 BHC de 1e 10 minuten was geen goed voetbal, we stonden te snel met 2-0 achter. Maar de hoofden bleven omhoog. De spelers knokten hun terug naar 2-2. In de 2e helft werd er een klein foutje gemaakt suameer profiteerd optimaal 3-2, hier door mag de BHC niet door in de beker.

  23 okt.
  BHC – Be Quick
  Na de nederlaag van vorige week hadden de spelers weer zin om te winnen. Van af minuut 1 was het even onze plekjes opzoeken. hierdoor was bequick er al snel uit. Gelukkig was Raymond scherp en pak hij in onze 16 de bal perfect af. Nu snel counteren via Robin komt de bal bij Dani en die scoart! Ongeveer 5 minuten op de klok 1-0. BHC liet het betere voetbal zien, maar bequick liet hen niet over de knie leggen. Na ongeveer een kwartier in de 2e helft. Komt de bal na goede combinatie voetbal voor de voeten van Felke. Felke bedankt hem niet, schiet op de goal, en scoart 2-0
  Er komen nog een paar kansjes aan beide kanten, maar doelpunten vallen er vandaag niet meer.

  BHC 2-0 bequick ⚽️ Dani & Felke

 • JEUGDBESTUUR

  Jeugdbestuur

  Het jeugdbestuur start het seizoen 21/22 met een nieuwe samenstelling. Sinds mei is Janna Visbeek in het bestuur gekomen als extra lid. In september hebben we afscheid genomen van Sjoukje Holwerda. Zij heeft 6 jaar in het jeugdbestur gezeten. Marlies Douwes zal haar taak overnemen en zal de rol van voorzitter vervullen.

  Ook dit jaar zal het jeugdbestuur zich inzetten voor een sportief voetbalseizoen van de jeugd. Enkele teams voetballen in combiteams met Holwerd/Ternaard. De samenwerking met deze verenigingen zijn goed afgestemd en de jeugd rouleert van trainings- en wedstrijdvelden.

  Per augustus is er een nieuw JO7team gestart met proeftraingen. Wel geteld zijn er 12 jongeren elke woensdagmiddag enthousiast om het voetballen te leren. We hopen dat alle jeugd enthousiast blijft en lid wil worden van de club.

  Alle teams hebben een contactpersoon uit het jeugdbestuur. Hiermee hopen we dat we van alle bijzonderheden snel op de hoogte zijn en andersom. Mochten er toch nog vragen zijn, dan kunt u terecht bij een van bestuursleden.

 • RABO CLUBSUPPORT

  Rabo clubsupport, steun je club

  Wij doen weer mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?
  Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

 • OUD PAPIER

  Oud papier

  Zaterdag 11 september voor 09:30u aan de weg, graag goed verpakt. Alvast bedankt!

 • START VOORBEREIDING HEREN 1

  Start voorbereiding Heren 1 V.V. Blija

  Het schema van de voorbereiding van het seizoen 2021/2022 voor de Heren 1 van de V.V. Blija is bekend. De 1e selectie begint de voorbereiding op zaterdag 14 augustus. Voorafgaand aan de 1e bekerwedstrijd staan 4 oefenwedstrijden gepland.

  In onderstaande tabel staan de belangrijkste data vermeld.

  DatumActiviteitAanvang
  Zat. 14 aug.1e training nieuwe seizoen15.00 uur
  Zat. 21 aug. Oefenwedstrijd, Jistrum 1 – Blija 114.00 uur
  Di. 24 aug. Oefenwedstrijd, Blija 1 – Ropta Boys 219.30 uur
  Zat. 28 aug. Oefenwedstrijd, Blija 1 – Stiens 214.30 uur
  Ma. 30 aug. Oefenwedstrijd Birdaard – Blija 119.30 uur
  Zat. 4 sept. 1e Bekerronde (tegenstander nog niet bekend)14.30 uur
  Zat. 11 sept. 2e Bekerronde (tegenstander nog niet bekend)14.30 uur
  Zat. 18 sept. 3e Bekerronde (tegenstander nog niet bekend)14.30 uur
  Zat. 25 sept. Start competitie!14.30 uur
 • VERLENGEN TRAINER HEREN 1

  Sander Terpstra nog een jaar bij V.V. Blija!

  De eerste selectie van V.V. Blija wordt ook komend seizoen getraind door Sander Terpstra. Het contract met de inwoner van Blija is met een jaar verlengd.

  Het eerste jaar bij v.v. Blija was voor hoofdtrainer Sander Terpstra een bijzonder jaar. Ondanks Corona kon er een goede voorbereiding gedraaid worden, maar toen het seizoen eenmaal goed en wel begonnen was, werd alles weer stil gelegd.

  Komend seizoen
  In de winsterstop hebben we als bestuur gesproken met Sander om de mogelijkheden na Corona en in het seizoen 2021-2022 te bespreken. “Blija wilde graag nog een seizoen met Sander verder en gelukkig wilde hij dat ook. Hij zag hij het afgelopen seizoen als een mooie warming-up naar een volledig seizoen, waarin we een gooi willen doen naar de bovenste regionen!” aldus voorzitter Dirk Kamma.

  Terpstra: “Ik ben blij dat ik ook komend seizoen trainer ben van v.v. Blija. Het bevalt me goed bij deze fijne vereniging. De spelersgroep is enthousiast en gretig. Hopelijk kunnen we komend seizoen alle competitie en bekerwedstrijden spelen.”  

  Als bestuur, selectie en staf zijn wij blij met de verlenging en kijken we uit naar een mooi en sportief seizoen!

  Bestuur V.V. Blija

 • OPSTART BBQ

  De jaarlijkse slotdag en BBQ konden helaas ook in het seizoen 2020/2021 niet plaatsvinden. Om die reden heeft V.V. Blija ervoor gekozen het seizoen 2021/2022 te starten met een BBQ!

  Voor alle leden, donateurs en sponsors van V.V. Blija is de BBQ gratis!*

  (Anders is het €5 p.p. tot 14 jaar, vanaf 14 jaar €10)