Ook u kunt hier een banner krijgen, neem hiervoor contact op met:
reclame@vv-blija.nl

v.v. Blija Heren 1 versterkt zich met nieuwe spelers!

Aron Beintema

Aron Beintema komt volgend seizoen v.v. Blija versterken.
De technische en multifunctionele speler is afkomstig van zaterdag tweedeklasser Be Quick Dokkum.

De 22 jarige Aron heeft vanaf de D-pupillen de jeugdopleiding van Cambuur en deels F.C. Groningen doorlopen, alvorens hij 5 seizoenen geleden de overstap maakte naar Frisia en vervolgens Be Quick Dokkum.
Met Be Quick Dokkum kwam hij 2 seizoenen lang uit in de eerste klas met als hoogteput de 6e plaats in het seizoen 17/18.

De stap naar de club uit zijn woonplaats is voor velen verrassend, maar voor Beintema zelf een weloverwogen stap: “Het is de club uit mijn woon- en geboorteplaats.
En ik heb eigenlijk nooit echt samen met mijn vrienden uit Blija kunnen voetballen omdat ik al vroeg in de jeugdopleiding van Cambuur terecht kwam.
Daarnaast sprak het ambitieuze project van de club, en de plannen die trainer Sander Terpstra daarin voor mij ziet, me aan” aldus Aron.

Trainer Terpstra - eveneens nieuw bij v.v. Blija - is erg blij met het aantrekken van Aron. Ook het bestuur is blij dat de speler uit eigen dorp weer voor de plaatselijke voetbalclub komt voetballen. Wij wensen Aron en v.v. Blija vanaf deze plaats alvast veel succes en plezier

Elger Turksma

v.v. Blija heeft Elger Turksma weten vast te leggen.
Hij maakt de overstap van derdeklasser SDS. De 28 jarige verdediger raakte enthousiast na enkele prima gesprekken met Blija. “Ze spraken veel vertrouwen in me uit en hebben een ambitieus plan.”

Trainer Sander Terpstra is blij met de komst van Turksma. “Het is mooi dat een speler met zijn kwaliteit en ervaring ervoor kiest om bij v.v. Blija te komen voetballen.”

Wij wensen Elger vanaf deze plaats veel plezier en succes bij v.v. Blija

Freddy Kingma

Freddy Kingma speelt vanaf komend seizoen weer voor v.v. Blija.
De 30 jarige technische en behendige buitenspeler keert na een afwezigheid van 5 jaar weer terug op de voetbalvelden.

Het bestuur en de technische staf van v.v. Blija zijn blij met de terugkeer van ‘de Maradonna van de klaai’. Samen met de huidige selectiespelers Dennie Bakker en Ruurd Verbeek vormde Kingma jarenlang een gevaarlijk aanvalstrio.
In de zomer van 2015 besloot Kingma om te stoppen met voetballen. Dit omdat het trainen en voetballen op zaterdag niet meer te combineren viel met zijn werk.
Nu keert de snelle buitenspeler (die tevens prima op de backpositie uit de voeten kan) dus terug naar v.v. Blija. Na zijn besluit om te stoppen heeft Kingma altijd goede contacten gehouden. “Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad bij de v.v. Blija en veel selectiespelers zijn vrienden van me. Dus toen Blija mij benaderde was de keuze eigenlijk ook snel gemaakt. Ik heb veel zin om weer te beginnen!”.

“Wij zijn erg blij met de komst van Kingma. Hij is een ervaren speler die op meerdere posities inzetbaar is en met zijn techniek en snelheid gaat er altijd dreiging van hem uit” aldus Sander Terpstra, trainer van v.v. Blija.
Eerder gaven Dirk Kamma en Marnix Teunissen aan weer op prestatieniveau te willen voetballen. Beide spelers waren de afgelopen jaren op eigen initiatief actief in het 2e elftal.